Друк

Тиждень професійної майстерності за професією «Кухар. Офіціант» у КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей»

SAM 4693 1З 21 по 28 березня 2016 року у КНЗ КОР «Васильківський професійний ліцей» проходив  щорічний тиждень професійної майстерності за професією «Кухар. Офіціант». Свою любов до обраної справи, майстерність та професійні навички демонстрували учні І, ІІ та ІІІ курсів.

Тиждень розпочав свою роботу з  урочистої учнівської лінійки та конкурсу  тематичних стіннівок. Групи 15, 25,35 проявили оригінальність та творчий підхід до виконання умов конкурсу. Стіннівки приваблювали яскравістю кольорів, насиченістю корисної та цікавої інформації, рецептами, прислів’ями та приказками, віршами та гуморесками. У фойє ліцею відбулась виставка не лише стіннівок, а й демонстрація навчальної, фахової та довідкової літератури, творчі роботи учнів груп 15, 23, 35.

SAM 4693 2

Майстри виробничого навчання Заєць Л.Ф. та Леоненко І.П.,Чернюк І.М. протягом тижня провели цікаві та пізнавальні заходи, серед яких:

- майстер – клас на тему: «Приготування Кейк-попсів»;

- відкритий урок на тему: «Приготування та формування виробів з прісного тіста»;

- виставка карвінгу;

- майстер-клас на тему: «Приготування сирного фондю»;

- виставка кулінарних та кондитерських виробів;

- презентації інноваційного обладнання та устаткування в галузі  ресторанного господарства;

- навчальні фільми за професією «Кухар. Офіціант».

SAM 4693 3

Викладач спецдисциплін, Скварчинська Н.Г. спільно з викладачем іноземної мови Михайловською Н.К. провела відкритий інтегрований урок на тему: «Обслуговування іноземних туристів». Учні продемонстрували під час уроку рольову сценку: обслуговування офіціантами відвідувача ресторану, де спілкування офіціантів з клієнтом відбувалась  англійською мовою.

Програмою тижня було передбачено проведення професійного конкурсу «Кращий учень на курсі» серед 15, 25 та 35груп. Головним завданням було: забезпечення належних умов для виявлення і розвитку творчої активності та зацікавленості учнів.

Конкурс проходив у два етапи: теоретичний і практичний. Теоретичний  -  перевірка знань  з основних тем спецпредметів.   Під час практичного туру учні формували, готували та подавали вареники. Готували відому італійську страву паста «Карбонара»,  яка подається у всіх закладах ресторанного господарства.

Для цього кулінарного шедевру  учні власноруч готували локшину, потім соус «Карбонара» та презентували вже готову страву.  Учні випускної групи складали серветки на швидкість, якість та складність. Сервірували столи за наступними тематиками: «Новий рік», «Фуршет», «Банкет-чай», «День закоханих», «Романтична зустріч», «Ювілей», «Дитячий день народження». Під час презентації конкурсних столів учні використовували сучасні декоративні елементи. Журі оцінювало: сервіровку  столу, майстерність подачі та зовнішній вигляд страви і напоїв, правила етикету під час обслуговування відвідувачів. Усі учасники добре впоралися із завданнями та продемонстрували високий рівень підготовки. Страви конкурсантів мали  високу поживність, смакові якості, естетичність оформлення та подачі.

За підсумками конкурсу, серед учасників, в 15 групі  кращими стали – Маслова Любов (I місце), Панасюк  Діана та Якименко Ольга (II місце), Літвінов Микола (III місце).

В 25 групі переможцями конкурсу стали – Моргун Юлія (I місце), Дробуш Ірина (II місце), Мельчарик Олександр (III місце).

В 35 групі було визначено наступних переможців - Кришталь Ірина (I місце),  Вершковська Олена (II місце),  Мацкевич Юлія та Кравченко Тетяна (III місце).

Кожний день був насичений різноманітними цікавими заходами, які у повній мірі розкрили суть професії, її властивості, специфіку, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування по закінченню нашого ліцею.

Професія «Кухар. Офіціант» необхідна та актуальна в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі.

Переможці були нагородженні дипломами та медалями.

Вітаємо переможців та зичимо їм успіхів у професійному зростанні!