Друк

Лабораторно-практичні роботи в ресторації Святого Миколая

175«Святий Миколай, наше училище не обминай»

У передсвяткові дні, з 14 по 18 грудня 2020 року, навчальні лабораторії ДНЗ "Київське обласне вище професійне училище харчових технологій та ресторанного сервісу" перетворилися на Ресторацію Святого Миколая.

Здобувачі освіти груп № 23,24 за професією 7412 Кондитер 4 розряду відпрацьовували лабораторно-практичні заняття з приготування помадних, фруктових, желейних цукерок: цукерка "Вулкан", "П’яна вишня", "Аля рафаело", "Баунті", "Праліне", "Трюфель", "Корівка", Чорнослив з горішком в чорному шоколаді", "Курага в молочному шоколаді", "Нуга". А також, творили десерти «Тірамісу», «Крем-брюле з карамеллю», «Креп сюзен», «Ягоди під снігом», «Мус ягідний», «Фондан». Перед цим викладач Валентина Дольна провела урок про дотримання правил особистої гігієни та норм санітарного режиму фахової гігієни в профілактиці харчових отруєнь, кишкових інфекцій.168

Здобувачі освіти груп № 2,3,4,5,8 за професією 5122 Кухар 3 розряду намагалися задобрити Святого Миколая стравами з прісного тіста. Вони готували вареники з різними начинками, пельмені, хінкалі, равіолі, локшину домашня, чебуреки.169

Майбутні бармени - здобувачі освіти групи № 29 в навчальному ресторані готували безалкогольні змішані напої та молочні коктейлі: «Джміль», глінтвейн безалкогольний; молочно-банановий, молочно-смородиновий та молочно-шоколадний коктейлі.173

А в цей час, майстри виробничого навчання Леся Петренко та Юлія Волошина допомагали Святому Миколаю випікати смаколики для чемних і сумлінних здобувачів освіти.174