Друк

ПРОФ FEST OK у Немішаївському агротехнічному коледжі

28.02 14Професійна орієнтація учнівської молоді - один з пріоритетних напрямів діяльності Немішаївського агротехнічного коледжу.

29 лютого 2020 року в рамках молодіжного фестивалю «ПРОФ FESTOK» ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» провів масштабний День відкритих дверей за підтримки департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.

Фестиваль зібрав більше 700 гостей: учнів випускних класів закладів загальної середньої освіти з різних регіонів Київської області, роботодавців, соціальних партнерів, представників НУБіП України, керівників місцевих органів управління освітою, батьків учнів.

28.02 12

Кожне з п’яти відділень та дві циклові комісії змагалися у проведенні різноманітних майстер-класів. Так, відділення «Аграрний бізнес» ділилося секретами живцювання декоративних, квіткових і хвойних рослин, розмноження кущів смородини, вчили робити ляльки-мотанки, виявляти фальшиві гроші, пригощали всіх цілющими фіто-чаями та частували смаколиками.

28.02 15

Викладачі «Ветеринарної медицини» знайомили з премудростями ветеринарної фармакології: виготовленню специфічних лікарських пілюль, настоянок, вчили робити ультразвукове обстеження та застосовувати загальні методи клінічного дослідження тварин.

У відділенні «Експлуатація і технічний сервіс машин та обладнання» демонстрували ручне електрозварювання та ручне кування, навчали основам керування квадроциклом та проводили комп’ютерну діагностику автомобіля.

Відділення «Електрифікація і автоматизація сільського господарства» здивувало безпровідною передачею електроенергії, «Розумним освітленням», «Магічною кулею», оберегами з ламп розжарювання та іншими цікавинками.

Відділення «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва» презентувало кулінарну обробку сиру «Халумі», технологію коптіння сала і м’яса, приготування і дегустацію рибної юшки та лікувального напою «Збитень медовий».

Циклові комісії проводили інтелектуальні вікторини «Чи знаєш ти свою Україну?», «Постав наголос», інтерактивні конкурси з точних наук, майстер-клас з виготовлення весняних оберегів – сонячних коників, птахів щастя.

28.02 14

Ніхто із гостей не залишився голодним: млинці, вареники, пиріжки, сирники, куліш, борщ, рибна юшка, смажена картопля, деруни, гречаники, сири, голубці, узвар, глінтвейн, безалкогольні напої, трав’яні чаї - смаколиків вистачало.

28.02 16

Захід продемонстрував системну, комплексну профорієнтаційну роботу всього колективу коледжу, спрямовану на формування в молоді мотивації до майбутньої професії, до праці, до усвідомленого вибору життєвого шляху та успішної самореалізації.